Joan Carles I tornarà a Espanya la setmana que ve. El rei emèrit té intenció de viatjar a Sanxenxo (Pontevedra) la setmana que ve per presenciar les regates després de fer un breu viatge a Londres, on Carles III l'ha convidat a un esmorzar privat previ a la seva coronació el mes de maig, segons informa TVE. 

Quins dies serà a Espanya Joan Carles I?

Joan Carles té intenció d'arribar a Sanxenxo el dia 19 i tornar a Abu Dabi el diumenge, dia 23. El motiu de la visita seria presenciar la regata de la Copa d'Espanya que organitza el club nàutic de la localitat on participa el seu vaixell, el "Bribón". 

Aquesta seria la segona visita a Espanya des que va marxar a viure a Abu Dabi (Emirats Àrabs Units) l'agost del 2020, després que sortissin a la llum diferents escàndols dels negocis irregulars que ha tingut a l'estranger. La Fiscalia del Tribunal Suprem va arxivar el cas el mes de maig de l'any passat. 

Primer viatge envoltat de polèmica

El primer viatge de l'emèrit a Espanya l'any passat va estar envoltat de polèmica i expectació mediàtica. Hi havia certa curiositat per si es trobaria amb Felip VI i quin seria el seu itinerari. La seva arribada va molestar al govern espanyol, ja que es va allotjar a Sanxenxo, a casa del seu amic Pedro Campos, patró del "Bribón". Abans de marxar d'Espanya va anar-se'n fins al Palau de la Zarzuela per trobar-se amb el Rei. 

Màxima expectació pel nou retorn del Joan Carles I

Segons destaca RTVE, Joan Carles, de 85 anys, havia pensat viatjar a Sanxenxo la tercera setmana de maig, amb motiu d'una altra regata programada en aquestes dates. Ara bé, les eleccions haurien canviat el panorama. Amb la suposada voluntat de per “no interferir” en la campanya de les eleccions municipals i autonòmiques, previstes el dia 28 d'aquell mes, hauria canviat els seus plans. 

El pare de Felip VI té al cap participar en el campionat del món de la classe 6m que tindrà lloc al Regne Unit del 31 d'agost al 8 de setembre d'aquest any, per la qual cosa pretén fer alguns entrenaments previs amb els seus companys de vaixell.

El Mundo hauria avançat la notícia d'una nova visita de l'emèrit a Espanya, just després que el portal 65ymas.com, hagués publicat una fotografia de Joan Carles amb la infanta Elena i el seu fill, Juan Felipe Froilán. Froilán viu ara també als Emirats Àrabs Units, des del mes de febrer passat, amb el pretext de treballar per a una empresa energètica. 

 

Imatge principal: Joan Carles I / Efe