Després de desempallegar-se la justícia suïssa i començar a planejar la seva tornada a l'Estat espanyol, el rei emèrit Joan Carles I encara té batalles legals obertes. La més destacada la que l'enfronta amb la seva examant, Corinna Larsen, davant de la justícia britànica. Per protegir al monarca de possibles accions legals, els seus advocats han presentat davant del jutge un informe que assegura que el Borbó no està retirat. 

El jutge britànic sobre el qual recau la causa de Joan Carles i Corinna afronta un relat dels advocats del monarca que nega que sigui un "jubilat inactiu", és més, afirmen que d'ençà que va abdicar l'any 2019 ha estat "un membre molt actiu de la família reial". Per què defensar aquesta suposada activitat de l'emèrit? Per assegurar que el Borbó segueixi sent immune, segons informa El Español

L'informe pericial que estudia la situació de Joan Carles els darrers anys, ha estat firmat per la defensa del Borbó i de Larsen, i ja es troba en mans del jutge. Segons el digital, en aquest document, l'advocat del monarca exposa que l'abdicació no va ser una jubilació i defensa que l'emèrit "és part de la família reial i una figura clau a la Constitució espanyola". 

Aquesta posició no convenç a Corinna, la defensa de la qual ha argumentat davant del Tribunal Superior de Londres que Joan Carles I no pot emparar-se en la immunitat perquè no es cap d'Estat, és financerament independent i viu separat de l'actual rei Felip VI.

Destí: Espanya

Lluny de tenir tots els seus escàndols tancats, Joan Carles I està decidit a tornar. Una acció que és un mal de cap pel seu fill, Felip VI. Pocs Borbons tanquen tant la imatge de la corona com Joan Carles, però ell sembla aliè a aquest fet i pressiona per ser a l'Estat espanyol com abans millor. 

Tot i la llarga llista d'escàndols que acumula, l'emèrit voldria tornar a l'Estat espanyol sota les seves condicions, tanmateix el seu fill no ho tindria tan clar. Després d'una llarga i dura negociació l'emèrit podria haver aconseguit el vistiplau per tornar, no obstant això, no sota les seves exigències. 

Joan Carles I no està content amb l'acord que li ofereix el seu fill. L'antic monarca ha deixat clar als seus cercles propers que considera que no se'l tracta correctament. Per altra banda, la posició de palau és molt diferent. "A la Zarzuela creuen que la situació avui no és, en contra del que Joan Carles opina, millor del que era el dia que va agafar aquest avió rumb a Emirats Àrabs. El problema segueix aquí: com evitar que la seva figura alteri i taqui la percepció de la institució que ara encarna el seu fill", asseguren fonts properes a palau. 

 

Imatge principal: El rei emèrit Joan Carles I durant un tornet de tenis  a Abu Dhabi / Efe