Després de 482 Bona nit a Lledoners, Joan Porras, més conegut com a Joan Bonanit, ha anunciat que ja no saludarà més els presos polítics de Lledoners. "Aquesta setmana hem sabut que els presos polítics han estat classificats en tercer grau i als caps de setmana ja no són a la presó", ha explicat l'activista, que ha volgut remarcar que aquesta nova condició "no és llibertat".

"Després de 1.000 dies d'injust empresonament, s'acaba el Bona Nit. Un Bona Nit que no hauria d'haver existit mai", ha anunciat Joan Bonanit en un vídeo. "Esperem que hagi servit de suport i acompanyament davant la injustícia que estem vivint", ha desitjat.

Sense Bona nit entre setmana 

A principis de març, el Bona nit es va passar a fer només entre setmana. La decisió es va prendre després de que els presos polítics se'ls apliqués el 100.2 que els permet anar a treballar entre setmana. L'autor de les salutacions assegura que "encara els canvis per adaptar-se als esdeveniments recents".

Bona nit per donar suport als presos

Segons explica l'activista en el vídeo de comiat, el bona nit va néixer per "donar suport als presos polítics privats de llibertat". "Al llarg d'aquest més de dos anys, hem crescut com a comunitat i hem creat una xarxa indestructible al llarg del territori", ha valorat Joan Bonanit, i ha volgut destacar els "valors de l'1 d'Octubre" com la unitat, la persistència i l'amistat que assegura que s'han tornat a sentir al Pla de Lledoners durant aquests més de dos anys.

"Tots aquests són els valors que vull seguir mantenint vius en el meu activisme", ha explicat. Tot i que el perfil a les xarxes de Joan Bonanit farà "una pas al costat", el moviment iniciat per Joan Porras no desapareixerà i el mantindran per sortir al carrer "tantes vegades com calgui". Ara com a Joan Porras, l'activista ha assegurat que seguirà defensant "la unitat i la lluita no violenta". "Junts, units i determinats hem de lluitar per arribar al nostre somni més preuat: una Catalunya Lliure", ha remarcat.

Joan Bonanit ha acabat donant les gràcies a tots els que han anat a Lledoners. "Heu donat suport als presos i preses polítiques. De ben segur que ens retrobarem en aquest camí", ha conclòs.