La direcció de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) es mostra partidària de trencar amb el PDeCAT. La secretària general de la JNC, Judith Toronjo, ha publicat un comunicat aquest divendres, on la formació juvenil anuncia que convoca un consell nacional perquè la militància ho decideixi en una consulta vinculant.

El comunicat, signat per la secretària general i el president del consell nacional, Albert Pérez, es queixa de la via que ha iniciat el PDeCAT, que creuen poc consensuada.

"Dilluns passat el Partit Demòcrata va celebrar un consell nacional extraordinari on la direcció executiva anunciava la voluntat d'iniciar el procés d'elecció de candidatures per a les pròximes eleccions catalanes. El resultat de la consulta als consellers nacionals va ser favorable i, per tant, el PDeCAT es presentarà en solitari, renunciant així a la unitat electoral del nostre espai polític sense mai haver consultat a la militància cap de les propostes d'acord existent amb Junts per Catalunya", lamenta.

La direcció de la JNC critica que la negociació del PDeCAT amb Junts "s'ha centrat més en allò que ens divideix que no pas en allò que ens uneix", i consideren que la decisió que ha pres ara el partit d'activar els mecanismes per escollir candidats i presentar-se als comicis "no ha de ser compartida per la JNC".

Afegeixen que ells no s'han mogut d'on eren, de la defensa d'un independentisme unitari.