La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) donarà suport a la candidatura que presenti JxCat a les pròximes eleccions catalanes que se celebraran el 14 de febrer del 2021. Així ho ha comunicat l'organització a través d'un comunicat difós a les xarxes socials aquest divendres.

La JNC ha informat que el 87% dels militants que han participat en la consulta vinculant s'han decantat per donar suport al partit del president a l'exili, Carles Puigdemont.

"Agraïm a la militància la participació en la consulta i la confiança dipositada en el Comitè Executiu Nacional per liderar el procés de decisió del futur de la JNC, que s’ha dut a terme respectant en tot moment la voluntat dels militants", han escrit.

En aquest sentit, també han anunciat l'obertura d'"un procés de diàleg amb JxCat per establir un acord de col·laboració que permeti a la JNC esdevenir la seva organització juvenil de referència a les eleccions del 14 de febrer".

Aquest resultat arriba una setmana després que l'organització juvenil aprovés trencar les relacions amb el PDeCAT​, arran del distanciament del partit de Bonvehí amb JxCat. Fins a un 88% dels militants van optar pel trencament. En el comunicat que van emetre aquell moment també van considerar que "l’instrument polític més útil" per caminar cap a la independència de Catalunya és JxCat.