La presidenta de CatECP, el grup dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha augurat que l'estratègia del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, passa per una repetició electoral a l'Estat i ha garantit que Podemos farà "tot el possible perquè no sigui així". "Tenim prop de 40 dies per fer-lo canviar d'opinió", ha dit aquest dijous en una entrevista amb Catalunya Ràdio en què ha afirmat que repetir les eleccions espanyoles "seria un desastre perquè implicaria desmobilització" i posaria en perill "la oportunitat de tenir el govern més progressista des de la Segona República".

Després que fracassessin les negociacions entre Unides Podem i els socialistes per a la investidura de Sánchez fa dues setmanes, Albiach ha considerat que "hi ha marge per començar a reconstruir la confiança" amb el PSOE.

Sobre aquestes negociacions, ha expressat confiança "plena" en l'equip negociador d'Unides Podem i no ha volgut revelar quins ministrables voldria el grup que lidera Pablo Iglesias: "Hi ha gent molt ben preparada però no diré noms". El que sí ha fet ha sigut descartar-se, ja que s'ha vinculat al grup dels comuns al Parlament, on té "moltíssima feina".