La presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, ha proposat que s'estudiï si les eleccions previstes pel 14 de febrer es poden celebrar en dos dies, per esglaonar la participació als col·legis electorals.

En una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, la líder dels comuns al Parlament ha opinat que "no passarà res" si l'independentisme supera el 50% de vots. De fet, els comuns aposten "pel 90% que vol blindar la sanitat", i per reclamar un referèndum amb l'Estat tingui el suport que tingui.

Document d'escalada

Albiach també ha demanat un "document d'escalada" perquè el Govern aclareixi els diversos escenaris en funció dels contagis i de les mesures previstes -similar als plans de desescalada i les franges horàries de finals de la primavera.

Més recursos per acompanyar les restriccions

En una roda de premsa telemàtica aquest dijous, Albiach va demanar al Govern que posin els recursos "necessaris" per acompanyar la gent en els seus "sacrificis".

Albiach va subratllar que la formació no s'oposarà a les mesures sanitàries, tot i que ha sol·licitat a la Generalitat més "planificació" sobre com encarar l'escalada de contagis.

"No pot ser que estiguem demanant sacrificis a la ciutadania contínuament. Gairebé cada dia coneixem nous sacrificis que se'ls demana a la gent, però d'altra banda les mesures que s'impulsen des del Govern de la Generalitat considerem que són molt escasses i es queden curtes", va indicar.