La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha seguit la línia del seu espai polític i ha reivindicat la necessitat de l'amnistia, la qual ha definit com a "imprescindible i necessària". En una entrevista a l'ACN, Albiach ha apel·lat a la "intel·ligència política" de Junts per Catalunya, concretament els ha advertit que estan "davant d'una responsabilitat històrica" i que tenen "la possibilitat de ser una força determinant" en la legislatura. Per altra banda, ha afirmat que al PSOE "li falta valentia", i no només en la carpeta nacional: "Sempre veiem com els socialistes no fan, sinó que se'ls arrossega o se'ls obliga a fer".

Albiach ha apuntat que "s'ha caricaturitzat" Junts i nega que siguin imprevisibles, com se'ls ha definit.  "Tenen moltes negociacions a l'esquena", ha destacat.  La líder dels comuns s'ha pronunciat encara més sobre Junts. Per exemple, sobre el secretari general, Jordi Turull, ha remarcat que "ve de l'antiga Convergència" i que, per tant, "saben fer política, tenen molta escola i han negociat molt a banda i banda amb el partit que toqués a Espanya". 

Sobre l'estat de les negociacions amb Junts només ha assenyalat que l'amnistia és la primera carpeta que s'ha posat damunt la taula de la negociació i que Jaume Asens, que lidera les negociacions, li ha transmès que hi ha "molt bona predisposició per totes les bandes". Albiach ha assegurat que l'amnistia és "el que permet un nou començament per a Catalunya".

Preguntada per quin ha de ser l'abast de l'amnistia, Albiach ha dit que es treballa amb una llista amb 600 encausats de l'1-O enviada per Òmnium, però no es tanquen les portes "a res". Tot i que sí que ha apuntat que queda fora de la llista de represaliats d'Òmnium l'expresidenta del Parlament Laura Borràs, una possibilitat que ha aixecat polseguera. 

Optimistes davant les negociacions

Albiach s'ha mostrat optimista amb les negociacions perquè hi ha "bona predisposició per totes les parts". Només unes hores abans, Jaume Asens s'ha expressat en els mateixos termes. "Soc optimista, hi ha voluntat d'apropar posicions. Tenim una oportunitat històrica. Cal deixar de demonitzar Junts, és un actor amb qui s'ha de poder arribar a acords, hi tenim l'obligació. Si no, sabem el que ve: l'extrema dreta", ha advertit Asens, qui ha tractat de no donar massa detalls de les negociacions. 

Tanmateix, Asens ha apuntat: "Crec que no s’ha de demanar a ningú que renunciï a res i s’ha de tenir en compte que tota negociació parteix d’una posició de màxims, però una negociació també implica voluntat d’apropar-se". Com Albiach, s'ha mostrat defensor de l'amnistia com una eina per desjudicialitzar el procés