Com un degoteig sense fi, la Junta Electoral Central va anunciant autoritzacions i mesures per a les eleccions del 14-F. L'organisme que regula el procés electoral aplica la llei per damunt de tot i només pren decisions alternatives en el cas que li facin consultes i per aquest motiu aquestes darreres hores abans de la votació són un reguitzell d'ordres a situacions de tot tipus. Just avui ha unificat els criteris sobre com s'han de substituir els membres de les meses que estiguin excusats o que no s'hi presentin.

L'última decisió és que es podrà votar a l'exterior. O sigui, que les meses electorals podran estar muntades fora dels col·legis electorals per garantir la total ventilació, sobretot per als espais que més difícil tenien complir aquesta mesura.

A l'exterior, però, no vol dir al carrer. Les meses estaran degudament delimitades i custodiades dins dels recintes electorals, però ara, en el cas dels col·legis, les meses es podran muntar als patis. 

Ho acaba d'anunciar el director general de participació Ciutadana, Ismael Peña-López, via Twitter.

 

 

La solució, però, topa amb possibles inclemències meteorològiques com la pluja i el vent. De fet, alguns secretaris municipals estaven preocupats pel fet que els votants haguessin de fer les cues al carrer en cas de pluja. 

Justament la JEC posa com a requisit que les condicions meteorològiques ho permetin i que siguin les Juntes Electorals de Zona les que donin el consentiment als ajuntaments.

Un cop es constitueixin les meses a fora, no es podrà canviar de lloc. "Només en cas de força major", puntualiza la JEC. Si això passés, caldrà suspendre la votació, les urnes amb els vots les han de supervisar en tot moment els membres de les meses i els interventors i apoderats i caldrà que facin constar a l'acta el contratemps. La votació s'allargarà a partir de les 20 h tants minuts com s'hagi hagut de suspendre per motius del trasllat de la mesa.