El sotssecretari general del PP, Javier Maroto, ha assegurat  aquest matí que el partit  "passa pàgina" amb la marxa de la exsecretària general del PP Maria Dolores de Cospedal, que ahir va anunciar que deixa l'escó al Congrés dels Diputats després de veure's implicada en la trama d'espionatge polític amb l'excomissari José Manuel Villarejo. Maroto ha censurat el comportament de la que havia estat fins aquest estiu número dos del partit. 

"Si em sembla adequat espiar a un company? No, taxatiu", ha assegurat Maroto en declaracions en Onda Cero, fent referència als enregistraments que apunten que Cospedal va encarregar investigar a Javier Arenas.

Maroto ha manifestat que la decisió de Gènova és "passar pàgina amb totes les conseqüències", assumint el cas de Cospedal no pot posar en dubte els pilars del projecte dels populars. Preguntat si la marxa de Cospedal respon a una exigència de la direcció nacional, Maroto ha defensat que la decisió de Cospedal de deixar l'escó ha estat fruit de "la seva reflexió personal". "Ha confessat la seva equivocació i comparteix els valors del PP", ha al·legat.

"A més de paraules ha d'haver fets, l'honestedat i neteja no és una opció per al PP de Casado sinó una obligació", ha recalcat Maroto, dient que actituds contràries a aquests valors "no entren" dins del partit.