El president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, ha lamentat la situació entre Junts i ERC. "La inestabilitat política no convé", ha assenyalat. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, ha afegit que "a l'economia li convé un Govern concentrat en què està passant" i ha alertat que seria un "problema" que s'hagin de prorrogar els pressupostos actuals. Sobre les rebaixes fiscals, el líder del Cercle d'Economia ha assegurat que no té "cap sentit" que les comunitats autònomes competeixin entre elles i ha criticat que el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, apel·lés directament als catalans. "És difícil d'entendre que siguis una comunitat receptora de fons i t'adrecis a una comunitat aportadora de fons", ha defensat.

Paral·lelament, Guardiola ha qualificat de "còmica" la competència fiscal que hi ha hagut entre els territoris de l'Estat durant les últimes setmanes. "Estem parlant de fiscalitat, que és una cosa bàsica perquè els ciutadans contribueixin a sostenir l'Estat", ha afegit. Ara bé, el president del Cercle d'Economia ha apostat per suprimir l'impost de patrimoni perquè considera que "tributa doble". "No té sentit econòmic", ha indicat. Sobre l'impost a la banca, l'exconseller delegat del Banc Sabadell ha afirmat que "costa de veure que tingui beneficis caiguts del cel" i, per aquest motiu, ha considerat que "no és legítim" que se'ls faci pagar més tributs. "L'impost a la banca té la connotació que com que els bancs no gaudeixen de massa popularitat, sempre és bo anar a buscar ingressos allà", ha criticat.

President del Cercle fins al 2025

Sobre el canvi de seu del Banc Sabadell a principis d'octubre del 2017, Guardiola ha defensat que va ser per "necessitat". "Teníem una sortida de dipòsit i el canvi de seu va ser un mecanisme de defensa", ha apuntat. A mitjan juliol Jaume Guardiola va guanyar les eleccions del Cercle d'Economia després d'obtenir 634 vots a favor, pels 243 de Rosa Cañadas, l'altra candidata a presidir l'entitat. La participació dels socis del Cercle, que era el primer cop que votaven en més de 60 anys, va ser del 76,1%, és a dir, 895 vots del total. Després d'aconseguir la victòria, Guardiola va declarar que "el Cercle té un rol molt important en la societat catalana". En la seva opinió, "aquest país està en un moment de redreçament i el Cercle té capacitat de contribuir a aquest redreçament: nosaltres farem el possible per ajudar-hi", ha afirmat. Guardiola fou nomenat pels tres anys vinents, fins al 2025, i fa finalitzar el discurs afegint que intentarà "preservar i engrandir el llegat de la institució".