Dimecres 26 tindrà lloc el primer cara a cara que El Nacional.cat oferirà en exclusiva amb tres dels quatre aspirants a ser el pròxim alcalde de Barcelona a les eleccions municipals 2023. La primera cita és amb Jaume Collboni (PSC) en un acte que es farà des del CaixaForum Macaya de Barcelona i es podrà seguir en directe i per streaming a través d’ElNacional.cat. Després de Collboni, l’endemà el 27 d’abril (09:30), serà el torn del candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias, mentre que Ernest Maragall (ERC) hi assistirà el 9 de maig (09:30). L’alcaldessa Ada Colau (BComú) ha declinat la invitació a participar-hi.  

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats
 

Com cadascun dels actes, la trobada de dimecres 26 amb Jaume Collboni serà conduït pel director audiovisual del grup editor ElNacional.catJofre Llombart. Una de les principals novetats d’aquest esdeveniment és que els lectors del diari podran fer preguntes als candidats.

Com fer preguntes a Jaume Collboni, candidat del PSC a Barcelona a les eleccions municipals 2023?

Els usuaris que vulguin fer arribar les seves qüestions als alcaldables hauran de ser seguidors del compte de Twitter d’ElNacional.cat i penjar la pregunta amb un missatge que contingui l’etiqueta corresponent a cada debat, en aquest cas és #CollboniDonaLaCara. La redacció d’ElNacional.cat aglutinarà totes les preguntes rebudes per temàtiques, i les més rellevants es faran arribar als candidats perquè les contestin.

 

cartell collboni dona la cara eleccions
cartell collboni dona la cara eleccions

Aquesta és la primera vegada que ElNacional.cat convoca trobades cara a cara amb els candidats a l’alcaldia de Barcelona en ple calendari electoral. Amb aquesta iniciativa el diari aposta per un acostament entre política i ciutadania, ja que farà arribar les inquietuds de la societat a les persones amb més opcions reals de governar Barcelona els propers quatre anys. 

Com cadascun dels tres actes, la conversa amb Jaume Collboni serà retransmesa en directe a través d’ElNacional.cat. Les preguntes destinades als candidats es podran començar a enviar des d'avui mateix i fins a la finalització de cadascun dels actes (#CollboniDonaLaCara)

Els lectors que no puguin seguir en directe la retransmissió de l’acte el podran recuperar immediatament després, perquè es penjarà en format diferit. A més, se n’editaran petits fragments a tall de resum per recollir els moments més destacats de cada trobada, que seran publicats a través dels diferents canals del diari.

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista
 

Aquesta és la tercera vegada que Jaume Collboni (Barcelona, 1969) es presenta com a cap de llista del PSC a les eleccions municipals per Barcelona. En aquest últim mandat (2019-2023) ha estat primer tinent d’alcalde fruit del pacte amb Ada Colau per bé que quan Jaume Collboni va anunciar la seva candidatura per aquestes eleccions va cessar del càrrec per centrar-se a la campanya electoral.