L'exconseller Jordi Jané ha tornat per uns minuts a fer gala de la seva oratòria avui al judici al major, Josep Lluís Trapero, a l'Audiència Nacional, que aquesta setmana es fa a la seu central del carrer Génova de Madrid. 

En un "teva-meva" amb el fiscal Pedro Rubira, ha volgut deixar clar que César Puig, l'ex-secretari general d'Interior, era un càrrec estrictament tècnic i que no tenia cap mena de poder sobre el cos. De fet, "no pot donar ordres a la cadena de comandament", ha concretat Jané durant l'interrogatori del fiscal. 

Jané va nomenar Puig per les seves característiques tècniques i sempre va fer una feina de mediació amb el Ministeri d'Interior. De fet, és qui coordina amb el govern espanyol la Junta de Seguretat del juliol abans del referèndum. Quan plega Jordi Jané aquell estiu, Puig es queda i és ben vist pel ministeri.  

 

Jané ha hagut de tornar a repetir el que ja va explicar al Tribunal Suprem durant el judici als presos polítics. Jordi Jané és un dels consellers que el juliol del 2017 va plegar, la qual cosa va provocar una reestructuració en el Govern de Carles Puigdemont.

Jané, que va assumir el càrrec amb Artur Mas, es va mantenir com a conseller d'Interior, però va plegar el 14 de juliol perquè creia que "era necessari una via d'acord i diàleg per fer el referèndum". Ha explicat que, mentre va estar a Interior, "es buscava una solució acordada". "Els paràmetres en què em vaig moure van ser buscar una solució acordada", ha explicat. Jané ha remarcat que quan va veure que no hi havia acord, "va preferir no continuar".

 

L'exconseller d'Interior Jordi Jané ha explicat que va ordenar no gastar en res que no fos legal.