L'Iu-tuber ha arribat a l'Ajuntament de Badalona mitja hora abans de l'inici del ple i l'alcaldia encara és a l'aire. Mentre no coneixem el nom del nou alcalde, ens fa un repàs pels qui han estat batlles de Badalona en democràcia i ens ensenya com és el ple de la seva ciutat.

L'Iu ha estat al bell mig de la zona de pactes, comentant fugaçment la jugada amb Xavier Garcia Albiol. De passada, el president de la mesa d'edat ens ha explicat com funciona el ple de constitució.

... I de cop, ha arribat una notícia inesperada: Albiol es queda sense alcaldia? Àlex Pastor revalida el seu càrrec al capdavant de l'Ajuntament de Badalona? Nervis.

Per confirmar la informació, l'Iu ha fet servir els seus dots d'anàlisi facial amb el somriure de Pastor i un petit crit ho ha acabat de deixar clar: "alcalde, alcalde".

L'Iu també ha sortit al carrer a veure quina era la reacció dels badalonins que seguien el ple de l'Ajuntament amb pantalles gegants des de fora de l'edifici. A la plaça de la Vila ressonaven els crits contra Albiol i els aplaudiments per l'elecció de Pastor.

I després de prendre la temperatura a l'ambient exterior, l'Iu ha tornat a entrar a l'Ajuntament per treure el cap al ple. Pastor al seient d'alcalde, cares serioses entre els regidors i brics d'aigua sobre les taules. Quines coses. Badalona, sempre tan imprevisible.

Un cop acabat el ple, l'Iu ha analitzat amb periodistes de Badalona el que ha passat al ple. "sorprenent", "espectacular", "un cas a part"...

La jornada ha acabat amb una felicitació al flamant alcalde i una visita al despatx des d'on, a partir d'avui, encararà la gestió del govern de la ciutat de Badalona.