Izquierda Unida ha demanat públicament a Podemos que accepti un acord programàtic amb el PSOE i doni suport a la investidura de Pedro Sánchez encara que no hi hagi govern de coalició. Ho han anunciat a través d'un comunicat on insisteixen en aquesta opció "per tal d'evitar una nova repetició electoral".

Mentrestant, al PSOE li demanen que no cedeixi "davant de les pressions dels poders econòmics que estan treballant sense parar" per evitar un "govern d'esquerres", ja que si es torna a cridar a la ciutadania a les urnes s'estarà brindant "una segona oportunitat a les dretes" per governar.

En un comunicat, la formació ha comentat que encara hi ha temps per "evitar el que sens dubte és un risc innecessari i inassumible", amb referència a una possible repetició d'eleccions a conseqüència de la investidura fallida del candidat socialista, Pedro Sánchez, d'aquest dijous.

Per tant, entenen que Unidas Podemos ha d'exigir un acord "entorn de les bases programàtiques" establertes en l'acord de Pressupostos de 2019 en una altra possible negociació.

"Des d'Izquierda Unida continuem apostant pel diàleg, la negociació i l'acord entorn de les propostes programàtiques que des d'Unidas Podemos venim treballant amb col·lectius en lluita, moviments socials i sindicats", ha explicat en un comunicat.

La coordinadora federal d'Izquierda Unida va coincidir dissabte passat després de consultar la seva militància a donar suport a la investidura de Pedro Sánchez, així com a un govern de coalició, sempre que s'aconseguís assolir un acord del programa, segons la nota.

En vista que les negociacions van resultar infructuoses, els diputats d'IU van acordar abstenir-se i així ho va acabar fent el grup parlamentari d'Unidas Podemos per complet, però ara IU demana d'apostar per una "esquerra ferma, coherent i solvent" per evitar la "crispació" que causarien unes noves eleccions.