El Govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament d’Isidre Sala com a nou delegat als Estats Units i el Canadà. Sala, que des de l’abril d’enguany era director general d’Afers Globals del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, substitueix Victòria Alsina al capdavant d’aquesta delegació.

Alsina, que va guanyar ara fa un any un concurs públic per ser delegada als EUA, ha decidit dimitir en ser escollida directora acadèmica del Center for Urban Science & Progress de la Universitat de Nova York. Ella mateixa ho ha explicat en un missatge a Twitter, on ha assegurat que ha estat un "orgull" i un "privilegi" haver estat delegada de la Generalitat en aquests països.

Tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com també el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha agraït la feina d'Alsina i li han desitjat "encerts i èxit" en la seva nova etapa professional.

A l'espera de nou concurs

El nou delegat, Isidre Sala, ha estat nomenat com a delegat temporal fins a la convocatòria d'un nou consurs públic que, segons el departament d'Exteriors, s'hauria de convocar "al llarg dels propers mesos".

Prèviament, Sala havia estat director general d’Afers Globals del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i abans director general d’Afers Multilaterals i Europeus des de l’abril del 2017. En exercici d’aquests càrrecs polítics, Sala s’havia encarregat d’establir la cooperació entre el Govern i organitzacions multilaterals amb l’objectiu de maximitzar la contribució de Catalunya als principals reptes globals.

Abans de la seva etapa com a director general, Sala va treballar com a expert en institucions financeres internacionals i altres organitzacions internacionals. Però gran part de la seva carrera professional l’ha desenvolupat a ACCIÓ, des del 2004 al 2014, on va ser director de la divisió de cooperació internacional des del 2008.

Sala, llicenciat en Ciències Econòmiques, té un màster en Diplomàcia i Acció Exterior per la Universitat Pompeu Fabra i un postgrau en Estudis de Desenvolupament per la Universitat Autònoma de Barcelona.