Surrealista invitació la que ha rebut Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, per part d'un mitjà de comunicació. A través d'un missatge privat a Twitter, un periodista ha convidat el raper a assistir a una tertúlia sobre la monarquia a Madrid. La petició, tot i ser surrealista, no sembla tenir mala fe, per la qual cosa el raper no sembla haver-s'ho pres malament i ha respost tirant d'ironia.

"Bona nit Josep. Sento escriure't a aquestes hioes però ens ha fallat un col·laborador per al nostre programa i pensem que després de les declaracions sobre la monarquia d'un antic advocat del Constitucional seria interessant fer un debat sobre el tema", comença la petició.

"Seria en directe i sense cap mena de censura. Des de producció ens faríem càrrec de totes les despeses i se't pagaria la col·laboració de tertulià que són 500 euros. Com ho tindries per desplaçar-te als nostres estudis a Madrid aquest dilluns?", pregunta el responsable del mitjà.

valtonyc TUIT

El raper, que viu exiliat a Brussel·les a causa de la persecució de l'Estat, que el va condemnar a tres anys i mig de presó per injúries, enaltiment del terrorisme i amenaces de mort per les lletres de les seves cançons, ha tirat d'ironia per respondre: "Doncs la veritat és que ho tinc bastant malament, José Luís".

La victòria de Valtònyc

El raper ha tornat a primera línia de l'actualitat després que el Tribunal Constitucional de Bèlgica tombés la llei d'injúries a la Corona al país arran del seu cas d'extradició

Preguntat pel Tribunal d'Apel·lació de Gant, que examina l'euroordre contra el cantant mallorquí, el TC belga va dictaminar que la normativa belga del 1847, que castiga amb fins a tres anys de presó aquells que insultin el rei, és inconstitucional perquè no respecta la llibertat d'expressió. L'alt tribunal va dir que la llei belga no s'ajusta a la Constitució belga ni al Conveni Europeu de Drets Humans.

Valtònyc va celebrar com un "benefici col·lectiu" la decisió del Tribunal Constitucional belga de tombar la llei d'injúries a la Corona al país en considerar que no respecta la llibertat d'expressió. En una piulada, el raper va subratllar que sempre ha volgut "posar el cas en mans dels drets fonamentals" perquè portés a un "benefici col·lectiu". "Ho hem aconseguit, hem guanyat i Bèlgica elimina les injúries a la Corona del Codi Penal. Jo no vaig acotar el cap, però vosaltres no m'heu deixat sol", va apuntar.

 

Imatge principal: el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc / Foto: Europa Press