Un dels jutges de la secció quarta de la sala del contenciós del Tribunal Suprem que aquest migdia ha de resoldre el vet de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees és José Luis Requero, que també fa de columnista al diari La Razón, on ha escrit articles d’opinió clarament contraris a l’independentisme.

De fet, a l’octubre del 2017 va escriure un article sobre l’aplicació de l’article 155 on titllava la declaració d’independència no com un fet històric sinó com “desenes de delinqüents cometent un delicte”. La columna, a més, anava acompanyada d’una il·lustració on es veu una estelada on l’estel de cinc puntes ha estat substituït pel símbol nazi de l’esvàstica.

Per tot plegat, l’advocat Gonzalo Boye, substitut provisional de Puigdemont a la candidatura de Junts per Catalunya, no ha pogut evitar un tuit irònic sobre la qüestió.

“Vull pensar que José Luis Requero s’abstindrà avui de resoldre el nostre recurs conta la decisió de la Junta Electoral Central”, ha piulat Boye, davant l’evident posicionament polític del jutge.