El Tribunal Suprem es reunirà aquest diumenge a les 12 hores per decidir sobre la candidatura del president Carles Puigdemont a les eleccions europees. Haurà de determinar si el deixa presentar-s'hi, i si fa el mateix amb els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

La secció quarta de la sala del contenciós del Tribunal Suprem serà la que prendrà la decisió, després que el jutjat contenciós administratiu de Madrid ha decidit elevar al Suprem la decisió sobre el veto, que havien demanat Cs i PP.

La Fiscalia de Madrid ha demanat tenir en compte els arguments de la defensa de Puigdemont i permetre que els tres candidats de Junts es puguin presentar.

La decisió del jutjat madrileny s'ha sabut mentre el president Puigdemont oferia una roda de premsa des de Brussel·les, on ha assegurat que si el recurs no li és favorable i no el deixen presentar-se a les eleccions europees, tant ell com els consellers Comín i Ponsatí faran campanya fins al final i es consideraran representants legítims del poble de Catalunya.

L’advocat del president, Gonzalo Boye, també ha participat a la roda de premsa i ha demanat que el Tribunal Suprem obeeixi el termini per resoldre el seu recurs, que acaba aquest mateix dissabte a les vuit del vespre. Això, de totes maneres, no es produirà perquè el Suprem ha convocat la deliberació demà.

Boye s'ha queixat que no els ho han notificat formalment.

Al Tribunal Suprem hi ha cert malestar amb aquest moviment enmig d’uns dies de pont a Madrid. Asseguren que no són ni molt menys un jutjat de guàrdia i que tenen la seva pròpia calendarització per tractar aquests temes, segons fonts citades per RAC1.