La reunió entre PSOE i Ciutadans d'aquest dilluns no ha agradat a Unidas Podemos, i ara està fent trontollar el govern espanyol de coalició. A la reunió hi han assistit la vicepresidenta Carmen Calvo i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, però no hi ha hagut cap representant del govern del partit d'Iglesias. Per això, la ministra d'Igualtat, Irene Montero ha esclatat: "Qui mira cap a la dreta no és el govern, sinó una part d'ell".

Montero ja va denunciar diumenge que Ciutadans els havia vetat de la trobada. "Cs ha rebutjat reunir-se amb el govern de coalició i ha optat per reunir-se només amb el PSOE", va explicar a través de Twitter. 

"Cs governa gràcies a Vox"

La ministra d'Unidas Podemos ha defensat que complir l'acord de coalició "implica cuidar la majoria parlamentària que el va fer possible". I està clar que les reunions bilaterals dels socialistes amb altres partits precisament no ajuden a la bona convivència amb els socis de govern de Podemos. 

Montero també ha recordat que "Cs governa gràcies a Vox" a autonomies com Madrid o Andalusia. "Per això no és creïble que donin suport a les polítiques centrals del govern de coalició", ha dit en una piulada.

Calvo es defensa

Tot i això, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha tret importància a l'absència dels seus socis de govern i ha dit que "quan hi ha un ministre, està tot el govern representat". Calvo ha defensat que la reunió amb Cs era "absolutament necessària" i "normal", i considera que ha servit per "mantenir-se informats" i "escoltar-se mútuament".

Segons el portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, present a la reunió, la trobada també ha servit per obtenir el compromís de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que actuarà a Catalunya si els contagis de coronavirus segueixen augmentant i no funcionen les mesures adoptades fins ara.

D'altra banda, Bal ha negat que hi hagi hagut "vetos" a Unidas Podemos i ha argumentat que la presència de la formació d'Iglesias no era necessària perquè s'hi han abordat temes que "no eren de la seva competència".