L'exministra d'Igualtat, Irene Montero, serà la candidata de Podemos a les eleccions europees el pròxim mes de juny. Les bases del partit han ratificat Montero amb el suport de més de 30.581 dels 36.054 inscrits, és a dir, el 85% dels vots emesos en unes primàries on no tenia rivals de rellevància. El resultat de la votació els ha proclamat la líder de la formació, Ione Belarra, a l'inici del consell ciutadà de la formació. Amb tot, la xifra de participació és inferior a l'última consulta de la formació respecte al suport d'investidura, on van votar 55.000 inscrits, però superior al procés per confirmar l'últim document estratègic del partit el mes de novembre passat, que va mobilitzar 31.000 inscrits.

Belarra ha assegurat que Montero assumeix el repte per "posar en peus" el projecte polític que representa "l'esquerra inconformista", i que es deixaran la pell per portar de nou la veu de Podemos a Europa. La secretària d'organització ha reivindicat que a "Podemos els dirigents manem obeint i qui decideix si mereixem la confiança dels càrrecs que ostentem és la militància". Les eleccions europees seran la primera cita electoral del partit a escala estatal després de la ruptura amb Sumar del passat mes de desembre.

Noves direccions autonòmiques

Pel que fa a l'elecció dels nous coordinadors regionals s'han complert els pronòstics amb la victòria de diversos dirigents més afins a l'Executiva. Així doncs, Isa Serra serà la líder autonòmica a Madrid; María Teresa Pérez a la Comunitat Valenciana; Lucía Moñiz a les Balears; la diputada Noemí Santana a Canàries i tant Conchi Abellán com Javier Sánchez Serna repeteixen al capdavant del partit a Catalunya i Múrcia, respectivament. Marta de Santos ha estat proclamada coordinadora autonòmica d'Aragó, i l'oficialista Diego Ruiz de la Peña a Astúries, un territori instal·lat en una crisi interna des de fa mesos. 

L'objectiu dels nous coordinadors és la de rellançar el partit, que travessa un moment delicat amb una feblesa territorial, ja que, és força extraparlamentària a Madrid, Comunitat Valenciana i Canàries. Tot això sumat al fort retrocés de representació a les Balears, Aragó i Astúries després de les últimes eleccions autonòmiques. Aquesta garrotada electoral va suposar també la pèrdua de tots els seus governs autonòmics en els quals tenia presència, excepte Navarra on té la seva única consellera autonòmica. Mentrestant, a escala estatal, la formació tracta de fer valer als seus quatre diputats al Congrés i guanyar rellevància parlamentària, ja que no forma part de l'Executiu de coalició.

Degoteig de baixes a Podemos 

A banda de la pèrdua de pes al govern espanyol i a diverses comunitats autònomes, darrerament, Podemos ha patit un degoteig de baixes i dimissions durant els últims mesos, com és el cas recent de l'exsecretària d'Organització Lilith Verstrynge que ha renunciat als seus càrrecs en el partit, així com uns altres exdirigents com Alejandra Jacinto, Jaume Asens, Antón Gómez Reino o Jesús Santos.