La Fiscalia de Màlaga ha iniciat unes diligències per investigar el procediment fet servir per al nomenament del director interí al Conservatori Superior de Dansa 'Ángel Pericet' de Màlaga, lloc a què va optar i finalment va obtenir la germana del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno.

Així ho han informat a Europa Press fonts judicials, que han indicat que aquestes diligències, denominades preprocessals, s'han obert arran de la denúncia remesa per una de les persones aspirants a aquesta plaça.

La denunciant considera que el procediment utilitzat per a l'esmentat nomenament es va realitzar al marge de la previsió legal i va ser perquè es presentava la germana del president del Govern andalús, segons han apuntat.

En ser en aquest cas unes diligències de caràcter preliminar, es tracta de verificar els fets i si tenen rellevància penal o no la tenen.

Moreno ha defensat que el procediment va ser "absolutament net i normal". "Mai no m'he entremès ni he fet ingerències en la Inspecció Educativa; mai no he intervingut en res i demano que siguin respectuosos amb la resta d'aspirants. Perseguir una funcionària per ser qui és li fa un flac favor a tota la funció pública", va assenyalar.

Així mateix, el conseller d'Educació i Esport, Javier Imbroda, en seu parlamentària, va indicar que a Dolores Moreno se l'ha anomenat per a un lloc de direcció en funcions i que en aquest procés "no hi ha hagut cap concurs de mèrits", agregant que "n'hi haurà en el procediment ordinari que tindrà lloc aquest curs". A més, va negar que s'hagués fet aquest nomenament --fins al 30 de juny de 2020-- "de forma arbitrària".