La Policia Local d'Alhama, un municipi de Múrcia, està investigant un home com a presumpte autor d'un delicte d'injúries a la corona, després que compartís una publicació a Facebook en la qual demanava  "guillotina per al rei Felip VI", segons ha explicat el diari El Periódico

L'home, de 40 anys i nacionalitat espanyola, va acompanyar les declaracions amb una imatge de l'actual cap de l'Estat espanyol. Els agents municipals van detectar la publicació i, en considerar que el que havia fet aquesta persona podria tenir responsabilitat penal, van decidir obrir un procés d'ofici, és a dir, per iniciativa del mateix cos, sense que ningú denunciés a aquest individu. Tanmateix, l'home no ha estat arrestat en cap moment

Segons fonts properes al cas, en un primer moment, la Policia Local d'Alhama de Múrcia va procedir a identificar l'autor del text i va obrir diligències, les quals van ser remeses a la Guàrdia Civil. Posteriorment, la investigació va ser enviada al jutjat, el qual haurà de determinar si hi ha cas i l'investigat ha de ser citat a declarar. 

Tot i que el comentari que relaciona Felip VI amb el sistema emprat en la Revolució Francesa per acabar amb els seus monarques s'hagi compartit en una xarxa social amb milers d'usuaris com ho és Facebook, no s'ha rebut cap denúncia, de manera que no hi ha acusació particular en el procés.

L'actual Codi Penal detalla que "el que calumniï o injuriï el rei o a qualsevol dels seus ascendents o descendents, la reina consort o el consort de la reina, el regent o algun membre de la regència, o el príncep hereu de la Corona, en l'exercici de les seves funcions o amb motiu o ocasió d'aquestes, serà castigat amb la pena de presó de sis mesos a dos anys si la calúmnia o injúria fossin greus, i amb la de multa de sis a dotze mesos si no ho són". 

Cinquè dia de protesta per l'empresonament de Pablo Hasél

El cas del raper Pablo Hasél, el qual va ser condemnat pel Tribunal Suprem a nou mesos de presó per enaltiment de terrorisme i injúries a la monarquia i a les forces de seguretat a través de missatges "atemptatoris" en xarxes socials, està tenint un fort impacte en els mitjants. 

La detenció de Hasél el passat dimarts ha provocat una onada d'indignació  a Catalunya. Aquesta tarda s'han convocat manifestacions exigint la seva llibertat per cinquè dia consecutiu. Fins ara, a les protestes produïdes a diferents localitats de Catalunya, s'han produït diversos incidents i detencions. 

 

Imatge principal, Felip VI / Europa Press