La Guàrdia Civil investiga els llaços grocs de l'enllumenat nadalenc de l'Ajuntament de Calella (Maresme), segons assegura Ràdio Calella Televisió. La notícia l'ha revelat el tinent d'alcaldia, Albert Torrent, que ha explicat que s'ha citat a declarar un treballador de la Brigada Municipal.

L'emissora indica que s'hauria obert una investigació per un suposat delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que els llaços no es consideren part de la decoració nadalenca.

Segons Torrent, la Guàrdia Civil va demanar, a petició d'un jutge, el consum elèctric dels llaços i el consistori ja ha fet públic que estan fets amb elements de baix consum. Un funcionari de l'Ajuntament, l'encarregat de la brigada municipal, ha rebut una trucada per anar a declarar davant el cos policial. 

De fet, el passat dos d'octubre a Calella, dos centenars de guàrdies civils que feia un parell de setmanes estaven allotjats a l'hotel Vila de Calella van ser expulsats després dels incidents que van protagonitzar a la localitat, després de participar en l'operació policial contra el referèndum de l'1-O.

Els incidents es van produir després que veïns de Calella van acudir l'1-O a la nit a l'hotel a increpar els policies. Els agents s'hi van encarar, vestits de paisà, amenaçant els manifestants amb porres, la qual cosa va obligar a intervenir els Mossos.