Tretze agents més de la Policia Nacional espanyola seran investigats per les càrregues de l'1-O a l’escola Ramon Llull de Barcelona. Van ser les càrregues en les quals Roger Español va perdre un ull. El jutjat d’instrucció 7 de Barcelona està analitzant vídeos i imatges per determinar quina va ser l’actuació dels agents. Amb aquesta decisió ja són 22 els agents investigats.

Segons un fragment de la resolució judicial, que ha avançat Voz Pópuli, el jutge considera demostrat que "es produeixen diversos trets de pilota, 17 en total", i que "un tret colpeja directament la cara de Roger Español, que cau al terra". En aquest sentit, afegeix: "No es pot veure a les imatges el número identificatiu de l'agent que efectua el tret".

La decisió s'ha pres després d'analitzar 390 fotografies i més de nou hores de vídeo, a més de les gravacions de la mateixa policia. 

El jutge ha acceptat la petició de la Fiscalia de citar Roger Español com a afectat, però també com a investigat. "En un moment determinat abans de patir les seves greus lesions llança una tanca metàl·lica a un agent i també dona una puntada a una d'aquestes tanques, que xoca per darrere amb un agent", justifica.

La setmana passada, ja van ser imputats cinc agents: tres per la càrrega a l'escola Àgora, un per l'Escola Pia de Sant Antoni i un per l'escola Infant Jesús, les tres escoles a Barcelona. De la mateixa manera, fa dues setmanes el mateix jutge va citar tres agents per actuacions "desproporcionades i perilloses" a l'IES Pau Claris, i un altre a l'Escola Mediterrània. En total són 22 els agents investigats.