Un dels policies de la policia espanyola que s'ha personat en la causa per terrorisme contra Tsunami Democràtic està investigat per maltractaments i tortures durant les càrregues policials de l'octubre de 2019 a la Via Laietana. Segons destapa La Directa, l'agent d'antiavalots, amb número de targeta d'identificació personal (TIP) 91464, està acusat de delictes contra la integritat moral i de tortures. El 18 d'octubre de 2019 l'agent va detenir amb violència Paula García, una jove de 23 anys que intentava ajudar un noi —Guillem Padilla, que aleshores tenia 16 anys— que estava a terra. El policia se li va llançar a sobre i ella li va demanar que no li pressionés tant el coll perquè l'estava ofegant, la resposta de l'agent va ser: "te jodes, zorra" i després la va colpejar al cap. Precisament, per aquesta causa és per la qual està investigat per maltractaments i tortures als dos joves. Els dos policies espanyols personats a la causa de Tsunami Democràtic comparteixen la decisió del jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, de tipificar les protestes de terrorisme

Cops, insults i amenaces 

La denúncia es va presentar a l'estiu de 2020 per un delicte contra la integritat moral, d’amenaces i contra la llibertat individual. A més de lesions, vexacions, intimidacions i amenaces que va rebre Paula, també va estar incomunicada durant 14 hores. En aquest sentit, l'advocada d'Alerta Solidària, Norma Pedemonte, espera que el jutge accepti i faci les diligències sol·licitades, 4 anys després. 

Segons explica l'afectada en la denúncia, després de ser detinguda, l'agent la va posar de genolls i contra la paret entre plaça Urquinaona i la Via Laietana, mentre anava emmanillada per darrere. Després la va portar fins a la furgoneta de la policia i en entrar al vehicle va rebre una empenta que va provocar que caigués a terra i es va tallar el llavi. A banda, denuncia que durant el trajecte va rebre insults i amenaces, un cop dins de la comissaria de la Via Laietana, segons relata, va veure com els agents clavaven puntades de peu i cops de puny a altres detinguts. La denuncia també assenyala que un agent va ordenar-li a la Paula que cordés les sabates i pugés els pantalons d'un detingut. En aquest moment, al noi li va caure un cúter a terra, i segons el text els agents es van dirigir a ella preguntant-li: "què estàs buscant amb això?" ¿Estàs buscant un mort? Finalment, un dels agents acostant-se amb el cúter la va amenaçar: "si hi ha un mort, no serà del nostre bàndol". L'advocada assegura que és evident que els agents van actuar “abusant del seu càrrec”, ja que, “en tot moment va prevaldre la intimidació i les vexacions”, així com l’objectiu “d’anul·lar la voluntat” de la denunciant.

Personar-se a la causa

El març de 2023, l'antiavalots va intentar personar-se com a acusació particular en la causa contra Paula Garcia per fer-la responsable de les lesions que va patir durant les protestes per la sentència del procés. La magistrada va acceptar que entrés a la causa en un inici, però després es va desdir perquè la minuta policíaca del 18 d'octubre evidencia que és impossible que García li causés les lesions. 

Segons la minuta, la detenció de la jove es va produir cap a les 18:30 hores per part de l'agent 91464, i no va ser fins gairebé 1 hora i mitja després que el policia va quedar ferit per un impacte amb una "pedra o algun objecte contundent al cap i perd el coneixement". Arran del cop el van evacuar i traslladar a l’Hospital Sagrat Cor de Barcelona per traumatisme cranioencefàlic lleu i dolor cervical. Per aquesta raó la jutgessa considera que "sempre ha estat objectivament impossible que Paula García li hagués causat les lesions".