Una reunió entre els governs espanyol i català seria “el més normal del món”. Així ho ha defensat el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, que aquest dijous ha recollit l’acta de diputat. D’aquesta manera, el dirigent jeltzale ha avalat la condició de l’independentisme català per a la investidura de Pedro Sánchez. En tot cas, no ha volgut entrar a dir què han de votar ERC i JxCat i ha assegurat que “ja saben el que poden fer i el que no poden fer”.

“El diàleg entre governs em sembla el més normal del món”, ha assegurat Aitor Esteban, que no ha volgut entrar en les “fórmules” d’aquest diàleg. “La reunió institucional hauríem de veure-la des d’un prisma absolutament normal”, ha insistit en aquest sentit. És per això que ha afirmat que no hauria de ser un “obstacle” en el camí per aconseguir l’estabilitat. Ha reiterat que la “crisi territorial” requereix una “solució política”.

Pel que fa a la posició d’ERC i JxCat, el portaveu del PNB ha recordat que “ja són grandets” i que “ja sabran el que fan”. Pel que fa a ells mateixos, estan a l’expectativa de com avancen les converses, però que actuaran d’acord amb els seus compromisos. “Voler resoldre aquest trencaclosques aquesta mateixa setmana em sembla que és impossible”, ha conclòs, tot subratllant que les Corts no es constitueixen fins al 3 de desembre.