La investidura de Pedro Sánchez no sortirà endavant, tampoc aquest dijous en segona volta. Després d'una reunió del grup d'Unidas Podemos i les seves confluències, i després de fracassar els intents de negociació a última hora, han acordat que els seus 42 diputats s'abstindran en la votació d'aquest migdia. D'aquesta manera, el candidat socialista no aconseguirà l'aval del Congrés dels Diputats, ja que sumarà més no que .

Els diputats de Pablo Iglesias han adoptat aquesta decisió després de no aconseguir un acord amb els socialistes. El PSOE només ha trigat uns minuts aquest dijous al matí a rebutjar la darrera oferta de Podemos per intentar tirar endavant la votació que s'ha de fer a primera hora d'aquesta tarda al Congrés. "És més del mateix", han argumentat fonts socialistes.

La proposta que Podemos ha fet pública passades les onze del matí reclamava una vicepresidència de Drets Socials i d’Igualtat, que assumiria Irene Montero, i tres ministeris, en comptes de cinc com fins ara. No obstant, la formació morada mantenia la reclamació de la cartera de Treball, que el PSOE es nega en rodó a cedir, junt amb les de Sanitat i Consum i el Ministeri de Ciència i Universitats.