La Intersindical-CSC ha reconegut que està "més en l'escepticisme que en l'esperança" en relació al nou govern espanyol conformat. El sindicat independentista ha avisat que estan "a l'expectativa" per veure com es materialitzen els compromisos de l'executiu espanyol en matèria laboral, tot i que han avançat que tenen "uns nivells de confiança com a mínim dubtosos" que s'acabin complint perquè, segons consideren, hi ha hagut "uns cops de timó sense altra lògica que l'oportunisme". A més, han apuntat que el context és "d'alta complexitat" i "no és gaire favorable".

En un article, el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, ha volgut fer una valoració de l'acord de govern entre socialistes i Unidas Podemos en matèria laboral i ha recordat que el 2020 és la data fixada per acabar el desplegament de la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària, coneguda com a 'Llei Montoro'.

Segons aquesta norma, si el deute públic superés el 60% del PIB no es podria incórrer en dèficit públic i, com apunten, ara mateix el deute públic se situa vora del 95% del PIB, amb un dèficit al voltant del 2%. En aquest sentit, Sastre ha alertat que el context podria portar a retallades pressupostàries. "Una major restricció de dèficit /deute en una situació de disminució del creixement obliga a un increment equivalent de recaptació via impostos, o una retallada de les despeses", ha avisat, tot i després reconèixer que aquesta no seria l'opció més probable.

Un altre dels principals esculls per a la legislatura que el sindicat ha assenyalat és una possible recessió de l'economia per a l'any 2020. Així, la I-CSC ha avisat que "no serà un bon any per a l'economia" perquè els experts alerten d'un cicle d'alentiment o recessió que afecta molts territoris del món.

Al seu comunicat, el sindicat independentista, que insisteix que la legislatura és "complexa" i que pretén "generar expectatives en un context no gaire favorable", alerta que "en cas de fracàs" es deixaria "el descontentament i la decepció en mans de la dreta i l'extrema dreta". "A nivell d'Estat no hi ha ningú més per poder-ho capitalitzar, no és una valoració negligible", han advertit.

Precisament en relació a la dreta, la I-CSC exposa que "s'han instal·lat en un marc mental guerracivilista" i l'agenda està sent marcada per les posicions "més radicals". "Fins ara se’n culpava a Catalunya i a l’independentisme; a hores d’ara està clar que el substrat feixista o filo feixista, que ha estat ben present des de sempre, cada cop es desacomplexa més, mobilitzant-se contra tot allò que no quadra amb els seus plantejaments", argumenten. Per tot això, el sindicat ha explicat que "caldrà restar a l'expectativa" i veure "com es resol" el context amb el nou govern estatal.