La Guàrdia Civil ha comunicat aquest dilluns als agents destinats a Catalunya l'anul·lació fins a nova ordre de totes les vacances i permisos concedits els dies anteriors i següents a la celebració de les eleccions del 21-D per ordres del ministeri de l'Interior.

Aquesta mateixa mesura es va prendre entre el 20 de setembre i el 5 d'octubre per la celebració del referèndum d'independència. Aquesta vegada, però, les dates són molt properes a les festes nadalenques i els agents ja duen quasi tres mesos desplaçats. 

Això ha aixecat una gran indignació dins el cos de la Guàrdia Civil que descriu la mesura com una "nova mostra d'improvisació, imposició unilateral i manca de respecte als drets dels agents" per part del ministeri de l'Interior, segons un comunicat el sindicat policial AUGC.

Els agents també critiquen que s'ha comunicat "gairebé sense marge per reorganitzar els seus plans familiars i personals" en aquestes "dates tan assenyalades". Recorden que la convocatòria es va produir fa gairebé un mes i mig, el 28 d'octubre, i que, per tant, se'ls podia haver avisat amb més antelació.