El govern espanyol ha tret tota l'artilleria per parar el referèndum de l'1 d'octubre. El ministeri de l'Interior ha decidit prendre una decisió dràstica: suspendre els permisos dels cossos policials espanyols —Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia— per tenir més efectius per a l'1-O.

La decisió d'Interior arriba just el mateix dia en què s'han produït registres en múltiples departaments de la Generalitat i en empreses públiques, que han suposat un especial desplegament de la Guàrdia Civil.

Suspensió de vacances

El Ministeri de l'Interior ha anunciat que suspèn els permisos de policies i guàrdies civils durant 15 dies —entre avui i el 5 d'octubre— tot en el marc de l'operació que s'està vivint a Catalunya per la convocatòria de l'1-O.

La decisió d'Interior afecta tots els policies dels cossos policials espanyols destinats a Catalunya i fa referència al règim de vacances, permisos, llicències, jornada i horaris del personal que haurà de participar en el dispositiu extraordinari.

"Dispositiu extraordinari"

Interior ha anunciat un "dispositiu extraordinari" de cara el referèndum de l'1 d'octubre, tot amb l'objectiu de "fer complir" la suspensió del TC de la convocatòria, segons sosté el mateix ministeri.