La comissió executiva del PDC ha rebut aquest matí la notificació del Ministeri de l’Interior en què se li comunica que el partit ha estat acceptat en el registre amb el nom de Partit Demòcrata Europeu i Català i les sigles PDECat.

La notificació ha arribat mentre la direcció del partit, fundat el passat mes de juliol arran la dissolució de CDC, estava reunida en l'habitual trobada dels dilluns. La coordinadora del partit, Marta Pascal, ha anunciat que ara hauran de ser els associats els qui validin el nom, atès que s’han introduït canvis en el que es va aprovar en el congrés fundacional.

Pascal s’ha mostrat satisfeta per aquest tràmit que finalment s’ha aconseguit superar i ha atribuït a un problema “més polític que administratiu” els entrebancs amb què havia topat el registre. “Avui el ministeri ens dóna la raó”, ha reblat la dirigent del PDC.

Pel que fa a les reticències que va expressar Interior en relació al preàmbul dels estatuts del partit, on aquesta formació no descarta la via unilateral per aconseguir tirar endavant l'objectiu independentista, s'ha optat per retirar aquesta part del text de la documentació registrada.

Amb això, Interior ha assegurat que de "l'examen de la documentació presentada no es dedueix indicis d'il·licitud penal" i compleix els aspectes formals que obliguen la normativa vigent, segons consta en l'informe que s'ha enviat a la seu del partit.