El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha fet aquest dimarts una crida a la "sensatesa" per evitar generar "més tensió" per la convocatòria de la Junta de Seguretat a Catalunya que ha anunciat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "No té sentit generar més controvèrsia, més tensió. Hi ha qui està més interessat en fer soroll que en resoldre les qüestions que a nosaltres ens preocupen", ha dit.

Entre aquestes qüestions, el 'número dos' d'Interior ha esmentat la protecció dels ciutadans, la coordinació entre els diferents cossos policials o la seguretat de les infraestructures crítiques. En declaracions a la premsa en el congrés nacional que celebra el SUP a Toledo, Nieto ha recordat que la Junta de Seguretat a Catalunya és una competència recollida en l'Estatut i que, per tant, és competència de Puigdemont el que es convoqui.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit aquest dimarts al matí que no s'ha concertat per falta de consens sobre els punts que s'abordaran, una cosa que sí que es va fer la setmana passada en el cas del Govern basc.

Vuit anys sense convocar-se

"Hi ha una feina d'ordenació de continguts que és garantia de confiança entre les dues administracions, per a nosaltres és fonamental", ha detallat Nieto sobre la falta d'acord sobre els punts que s'abordaran en la Junta de Seguretat de Catalunya, que porta vuit anys sense convocar-se.

Nieto ha insistit en la crida a la "sensatesa" que ja va llançar el ministre Zoido diumenge. "Puigdemont pot fer el que cregui oportú, nosaltres ho respectarem. Allò desitjable seria crear un clima de confiança perquè els ciutadans percebin que allò que s'acordi en la junta serà complert i serà impulsat entre les administracions que el subscriuen", ha afegit Nieto.