Comencen a arribar les sancions al món del futbol per les mancances en matèria feminista. La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat la imposició de multes a la Real Federación Española de Futbol (RFEF), al FC Barcelona, al RC Deportivo Espanyol de Barcelona i al CD Europa per no tenir plans d'igualtat. A més, en el cas de la RFEF se li suma que tampoc té un protocol antiassetjament. En una entrevista aquest dimecres a RNE, la líder de Sumar ha confirmat que existeix una "acta d'infracció" a la RFEF per aquests fets i ha assenyalat que s'ha imposat "l'import màxim de les multes", malgrat que "les quantitats són petites" en ser un procés laboral dirigit pel Ministeri de Treball. Amb tot, Yolanda Díaz s'ha mostrat contundent i ha assegurat que "enviem un missatge fort, s'ha acabat". Amb el 8-M a l'horitzó, la ministra ha reblat que "és una lliçó democràtica que en l'esport tampoc pot haver-hi masclisme". No comptar amb plans d'igualtat, obligatoris des de fa dos anys per a totes les empreses de més de 50 treballadors, poden comportar sancions des de 7.500 euros.

Fons del RC Deportivo Espanyol de Barcelona informen a El Nacional que el club "està totalment alineat amb la igualtat" i ja té un pla i resten a l'espera que es pugui ser inscrit de manera oficial "és imminent". A més, han assenyalat que ja van haver de pagar una multa per aquest motiu.

Per la seva banda, el CD Europa ha sortit al pas a través d'un comunicat on afirma que el club disposa d'un pla d'igualtat i que no ha estat sancionat per incomplir les mesures d'igualtat retributiva. 

El Barça també ha emès un comunicat per donar explicacions sobre les afirmacions de la ministra Yolanda Díaz i ha assegurat que el club va aprovar el seu I Pla d’Igualtat l’any 2013, i el II Pla d’Igualtat del FC Barcelona, va caducar l'abril del 2023, però està actualment prorrogat amb l’acord de la Comissió d’Igualtat del FC Barcelona. Així doncs, el Barça puntualitza que "no és correcte afirmar que no existeixen protocols contra l’assetjament sexual". I que tampoc han estat sancionats en matèria de bretxa retributiva.

Investigacions en matèria d'igualtat

La ministra ha explicat que a l'estiu es van obrir investigacions en matèria d'igualtat als 16 clubs de futbol femení de primera, així com les societats anònimes esportives (SAD) i la RFEF. En aquest sentit, ha detallat que s'han investigat presumptes vulneracions per diversos elements: les discriminacions retributives entre les jugadores i jugadors, un punt en el qual ha destacat l'alt grau de compliment de clubs com el Sevilla FC o el Reial Madrid. A més, s'ha investigat l'existència o no dels plans d'igualtat, i pels protocols que s'han de tenir. Díaz ha detallat que se li ha obert expedient a la federació i altres 16 clubs esportius, i que en 9 d'aquestes entitats no s'ha culminat l'expedient de la desigualtat retributiva. 

Díaz ja va avançar a l'estiu que es treballaria per reforçar l'actuació de la Inspecció de Treball i Seguretat Social sobre les condicions salarials i la situació de la prevenció de l'assetjament en l'àmbit en una reunió mantinguda amb Amanda Gutiérrez, la presidenta del sindicat majoritari del futbol femení, Futpro. En tots els expedients, es van comprovar les obligacions d'aquestes empreses referent a igualtat retributiva, és a dir, verificar l'existència d'un registre retributiu o si existeix discriminació salarial.

El cas Rubiales

Yolanda Díaz ha fet referència a l'escàndol del cas Rubiales i ha reiterat la seva indignació per l'actuació de l'expresident de la RFEF "la imatge que va fer la volta al món va ser la de Rubiales fent-li un petó a Jenni Hermoso". Sobre la relació de poder existent entre Rubiales i Hermoso ha reflexionat "s'imagina que jo estic amb els comissaris europeus i li fan això a una vicepresidenta?", però ha considerat que en el món del futbol això "es va fer perquè semblava normal. És un disbarat". La ministra ha aprofitat l'entrevista per advertir tant a la RFEF com als 16 clubs de futbol que estan sent investigats. "Quan parlem d'igualtat, parlem de drets fonamentals i, per tant, han de complir amb les normatives", ha recordat.

A més, ha assenyalat que "l'assetjament és una matèria molt seriosa" i ha assegurat que "no podem tenir jugadores que desplacem pel món sense els protocols d'actuació com els tenen les empreses en qualsevol lloc i sense plans d'igualtat". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!