L'exdirigent dels comuns, Albano-Dante Fachin, ha insinuat la possibilitat que Joaquim Forn tingui dificultats per sortir de l'ajuntament de Barcelona dissabte després del ple d'investidura. L'obstacle podria ser la gent aglomerada a la plaça de Sant Jaume, que en un acte de protesta volguessin retenir el líder de Junts per Catalunya perquè no torni a la presó de Soto del Real.

Fachin ha evidenciat la falta de previsió del Tribunal Suprem en una publicació al seu compte de Twitter: "Sembla que el Suprem no sap que l'ajuntament està enmig de molts carrers petits, hi ha molt tràfic i que els dissabtes això està ple de gent passejant...", relata el tuit, que acaba avisant que "molta d'aquesta gent té les gònades plenes". 

Forn ha arribat a Catalunya aquest dijous al migdia en un trasllat directe des de la presó de Soto del Real. Ha ingressat al Centre Penitenciari Brians 2 a les 13.03 hores. La Guàrdia Civil l'ha traslladat en compliment de la interlocutòria del Tribunal Suprem que permet l'assistència de Forn al ple de constitució de l’Ajuntament de Barcelona.