El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dimecres que més de 50.000 persones ja s'han inscrit a la mobilització que les entitats sobiranistes celebraran amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre. Enguany tindrà lloc a Barcelona, a la confluència de passeig de Gràcia amb el carrer d'Aragó. Ja hi ha mil autocars mobilitzats.

En una entrevista a El món a RAC1, Sànchez ha destacat que les entitats esperen que la nova mobilització torni a ser multitudinària, que es "desbordi" la capital catalana. Segons el president de l'ANC, la xifra d'inscrits demostra que la Diada d'aquest any serà "un dia històric", a poques setmanes del referèndum previst per a l'1 d'octubre.

Confiança "infinita"

Sobre l'1-O, Jordi Sànchez ha expressat que té una confiança "infinita" que el Govern i el Parlament faran els tràmits necessaris per a permetre que la votació s'aprovi abans de l'11 de setembre, tenint en compte que l'inici de la campanya està fixat per al 15 de setembre.

Sànchez tampoc no dubta de la unitat d'acció entre Junts pel Sí i la CUP, malgrat les diferències ideològiques. "Encara que Anna Gabriel i Santi Vila discrepen en temes concrets, tenen capacitat de coincidir en un comú denominador", ha afirmat el president de l'Assemblea, després de la polèmica oberta per la diputada cupaire.