Els eurodiputats guanyen uns 8.700.000 milions d'euros extra l'any amb activitats fora de l'Eurocambra. Això és el que apunta un informe de Transparència Internacional publicat aquest dilluns i que indica que els eurodiputats alemanys, francesos i italians són els que més diners aconsegueixen amb aquestes activitats, que van des de drets d'autor per publicacions a aparicions en mitjans de comunicació, altres ocupacions o lloguer de propietats. Els espanyols són els quarts que més guanyen amb activitats extraordinàries, uns 243.963 euros. Al capdavant se situa l'eurodiputat del PP José Manuel García-Margallo amb prop de 144.000 euros extra, mentre Clara Ponsatí és l'única representant catalana que ha declarat ingressos extra, 13.000 euros.

Dels representants escollits a l'Estat, són sis els qui han declarat rebre diners per activitats fora de l'Eurocambra. Més de la meitat són de Margallo. En segon lloc se situa l'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé amb 44.400 euros, seguit del representant de Ciutadans Adrián Vázquez amb 33.000 euros.

Ponsatí, l'única representant catalana que ha declarat rebre diners d'extres

Ponsatí és l'única representant catalana que ha declarat rebre diners per activitats fora de la cambra comunitària, principalment per drets d'autor. Tanquen la llista l'eurodiputat del PSOE César Luena amb 6.113 euros i la del PP Pilar del Castillo amb 3.500 euros.

El cas del diputat que guanya 3.000.000 amb extres

L'eurodiputat que més diners ha declarat guanyar amb activitats fora de l'Eurocambra és el lituà Viktor Uspaskich, fins a 3.000.000 milions d'euros, seguit del francès Jérôme Rivière amb 220.000 euros i l'hongarès Lászlo Trócsányi amb 171.000 euros. Tots tres no estan adscrits a cap grup parlamentari. En el rànquing global, el líder del PPE Manfred Weber se situa en quarta posició amb 170.000 euros anuals, seguit de Margallo. Per països, els alemanys són els que més diners han declarat guanyar per activitats fora de l'Eurocambra, més de 1.200.000 milions d'euros anuals, seguits dels francesos amb 825.672 euros i els italians amb 649.679 euros.

Eleccions a l'Eurocambra

Les eleccions al Parlament Europeu de 2024 tindran lloc entre el 6 i el 9 de juny de 2024 a tots els estats membres de la Unió Europea, per donar lloc a la X legislatura europea. En elles es triaran els eurodiputats que integraran l'Eurocambra i que representaran a la ciutadania europea en el període comprès des de 2024 a 2029. Aquesta cambra serà la responsable de nomenar el president de la Comissió Europea, a proposta del Consell Europeu en funció dels resultats de les eleccions. El nombre d'eurodiputats previstos per a aquesta legislatura del Parlament Europeu es de 720 escons, repartint-se els 73 que tenia el Regne Unit, després de la seva sortida de la Unió Europea, entre diversos països com Espanya, França, Itàlia i Països Baixos i reservant-se 31 escons per a futures ampliacions de la unió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!