Rosalía Iglesias, la dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, ha ingressat a la 17:15 hores d'aquest diumenge a la presó de dones d'Alcalá (Madrid) per complir els prop de 13 anys de presó que li ha imposat el Suprem després de revisar la sentència del cas Gürtel que va dictar l'Audiència Nacional el 2018, han informat Efe fonts penitenciàries.

Esgotant el termini de deu dies que li va donar l'Audiència per entrar a la presó després que l'alt tribunal ratifiqués a grans trets la sentència, Rosalía Iglesias ingressa a la presó dos anys i set mesos després que ho fes el seu marit, que recentment ha demanat el trasllat de la presó de Soto del Real a la d'Alcalá Meco per ser a prop de la seva esposa. Iglesias ja va estar a presó el maig de 2018, després de ser condemnada per l'Audiència, quan va ingressar a la presó madrilenya de Soto, si bé amb prou feines va estar unes hores, ja que va abonar la fiança de 200.000 euros que li va imposar el tribunal per eludir la presó.

Coneixia la procedència delictiva dels diners del seu marit

Rosalía Iglesias va anar el passat 30 d'octubre a l'Audiència Nacional a recollir la resolució que acordava que no existia cap impediment per continuar en un centre penitenciari amb el tractament de rehabilitació al qual va dir que s'està sotmetent, per la qual cosa s'ordenava que en un termini de deu dies havia d'entrar a la presó. Aquell dia, al mateix edifici de l'Audiència es trobava l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, que compareixia com a imputat per l'operació Kitchen, en la qual s'investiga l'espionatge a la família Bárcenas el 2013.

LUIS BARCENAS PP JUDICI|SENY EFE

La dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, Rosalía Iglesias, ha ingressat a la 17:15 hores d'aquest diumenge a la presó de dones d'Alcalá. / Efe

Després de revisar el seu recurs, el Suprem no va atendre les al·legacions de l'esposa de Bárcenas i va ratificar, com ja va dir l'Audiència, que coneixia la procedència delictiva dels diners del seu marit, igual com l'increment no justificat del seu patrimoni. Els magistrats van corroborar que tenia "ple control i capacitat de gestió sobre els comptes bancaris de la seva titularitat, suïsses o espanyoles, a través de qui el matrimoni va ocultar el seu patrimoni i ho va fer circular."

"Una conducta clarament activa en ordre a cooperar en aquesta dinàmica de defraudació, ocultació i posterior aflorament dels diners il·lícitament obtinguts pel seu espòs", per la qual cosa van considerar provat que la seva participació "no es va limitar a plasmar la seva firma en certa documentació".