L'informe del Servei d'Emergències Mèdiques confirma que la protesta de Tsunami Democràtic a l'aeroport l'any 2019 no va interferir de cap manera a l'atenció mèdica del turista francès que va acabar morint. Segons avança El Món a RAC1, l'informe apunta que la presència dels manifestants no va suposar cap entrebanc pels metges i ambulàncies a l'hora d'atendre el turista. A més, descarta una de les principals acusacions que s'ha fet sobre l'evacuació de l'home, apuntaven que se l'havia traslladat en helicòpter perquè l'ambulància no podia arribar a l'aeroport. L'escrit del SEM assenyala que el trasllat per aire i no per carretera va ser una decisió que responia a la gravetat de salut del pacient. L'informe del SEM descriu tots els passos que van seguir els equips d'emergències per actuar davant l'infart de l'home, i deixa clar que les protestes no van interferir de cap manera en les actuacions per tractar de salvar el turista francès. 

De fet, les protestes s'estaven produint a la T-1, i l'home va patir l'incident al pàrquing exterior de la T-2. L'informe del SEM ni tan sols esmenta la mobilització de la Terminal 1. 

L'embat de García-Castellón contra l'independentisme

El jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, ha utilitzat el cas d'aquell turista per intentar que Carles Puigdemont, o la secretària general d'ERC, Marta Rovira, quedin fora de la llei d'amnistia, pactada entre PSOE i Junts. García-Castellón els acusa de terrorisme i els intenta vincular amb la mort del turista a l'aeroport per tractar que quedin fora de la llei. L'amnistia pactada entre ambdues formacions preveu exonerar els independentistes que estan acusats de terrorisme, en el cas que no hagin provocat cap mort. Per aquesta raó, tracta de vincular les protestes de Tsunami amb l'infart del turista. 

Els passos que va fer el SEM

L'informe del SEM recull tots els passos que van seguir els equips mèdics. El primer apunt és de les 17:17 hores del 14 d'octubre del 2019, i explica que una persona va alertar els equips del SEM que hi havia una persona que estava inconscient al pàrquing exterior de la T-2. Només 1 minut després els equips van arribar i van corroborar que patia una aturada cardiorespiratòria. 5 minuts després, a les 17:22 hores, una ambulància del SEM va arribar a l'aeroport intentava reanimar l'home. 13 minuts més tard, l'helicòpter que l'havia de traslladar a Bellvitge. Per tant, entre el primer avís i l'arribada de l'helicòpter al Prat van passar 18 minuts. 

L'informe desmenteix que es traslladés el pacient en helicòpter a causa de les mobilitzacions i confirma que va ser una decisió mèdica per la gravetat del cas. L'helicòpter es va demanar a les 17:20 davant l'estat de salut del pacient, de fet, es va demanar abans que l'ambulància. A les 18:18 hores, una hora després de tractar de reanimar l'home, va ser traslladat en ambulància fins a una pista per pujar a l'helicòpter, i des d'allà ser traslladat a l'Hospital de Bellvitge, on va arribar a les 18:25. El SEM no fa referència a les protestes, ni va sol·licitar la col·laboració dels Mossos en cap moment. L'informe corrobora la posició que ha defensat el SEM i el Departament de Salut des de l'inici del cas.