El sindicat Infermeres de Catalunya ha iniciat aquest diumenge una campanya per portar les reivindicacions al Parlament. Ho han fet a través d'una petició de recollida de signatures que busca sumar suports per instar el Govern a atendre les seves demandes. Així, l'escrit reclama a l'executiu de Pere Aragonès que classifiqui les infermeres al grup professional A1, ja que actualment formen part d'una categoria inferior. També exigeixen que es destini una partida dels pressupostos 2024 a reconèixer econòmicament aquesta nova classificació com a facultatives i que es reconegui les especialitats infermeres amb el nivell salarial corresponent.

Aquesta nova acció arriba després d'un mes de vaga indefinida iniciada per part del col·lectiu, que reclama amb mobilitzacions les millores laborals. Està previst que les signatures que recullin es presentin als diputats del Parlament durant la negociació dels pressupostos 2024. D'aquesta manera, el sindicat engega aquesta campanya "per a posar fi a la violència institucional contra les infermeres" amb l'objectiu que "les ciutadanes i ciutadans puguin rebre l’atenció que necessiten", assegura.

Mentrestant, el comitè de vaga continua les converses amb el Departament de Salut, que segons Infermeres de Catalunya "ha fet passos" per avançar, encara que consideren que "no són suficients". Per això, inicien aquesta nova crida: "Et demanem que signis una petició a les diputades i diputats del Parlament de Catalunya perquè aquest Govern enforteixi el nostre sistema de salut, reconeixent i cuidant a les infermeres".

La iniciativa s'ha posat en marxa l'endemà d'una manifestació que va reunir prop de 6.000 persones a Barcelona en suport a les infermeres, —3.500 segons la Guàrdia Urbana—. Durant el matí del dissabte, van omplir diversos carrers de la capital catalana, fins arribar a l'Estació de França, espai escollit com a símbol de "l'exili" al qual es veuen "condemnades" les professionals. A banda de les mobilitzacions, els representants de les infermeres sol·licitaran una nova trobada amb el conseller de Salut, Manel Balcells, durant els pròxims dies, així com el president del Govern, Pere Aragonès, i la ministra de Sanitat, Mónica García. El col·lectiu ha confirmat que la convocatòria de vaga continua, a l'espera que s'anunciïn noves accions.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!