La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha tornat aquest divendres al Parlament de Catalunya i ho ha fet per celebrar la suspensió de la presidenta Laura Borràs i per carregar contra els últims presidents que ha tingut la cambra catalana, des de Carme Forcadell a Roger Torrent i Laura Borràs, els quals ha titllat de "delinqüents" per les seves causes amb la justícia. El partit taronja ha demanat des del faristol que es proclami un nou president de la cambra que tingui dues condicions: "Que sigui president de tots i no de portar el procés, i que no sigui un delinqüent". 

Així ho ha dit després de reunir-se amb representants municipals de Ciutadans, en ple declivi dels taronges a l'estat espanyol però també a Catalunya, on van passar de 36 a 6 diputats en les últimes eleccions al Parlament. Arrimadas ha atribuït al partit taronja haver aconseguit la suspensió de Laura Borràs, i és que Ciutadans va denunciar la presidenta per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, en el qual està processada pels delictes de prevaricació i falsedat documental: "Borràs ha estat obligada a deixar el seu càrrec. Ha calgut arrancar-la de la cadira perquè no ha tingut la decència de lluitar per la dignitat de la institució", ha dit la líder dels liberals.

"Això parteix d'una denúncia de Ciutadans. Perquè Ciutadans continua sent líder en l'oposició al nacionalisme", ha seguit la presidenta del partit, que també s'ha penjat la medalla d'haver aconseguit la inhabilitació de l'expresident de la Generalitat, Quim Torra: "Lluitarem cada dia de totes totes perquè es freni els peus al separatisme. Sempre implacables contra el separatisme que està asfixiant els constitucionalistes".

Efectivament Ciutadans està patint una asfíxia. Les últimes eleccions autonòmiques com les de Castella i Lleó o Andalusia han deixat fora els liberals d'aquests espais, i la seva presència al Congrés dels Diputats és ben poc notòria.​ Per tot això el partit taronja està planificant un procés de refundació que no afectarà, però, Catalunya, i és que els d'Inés Arrimadas consideren que la marca aquí és forta i que no cal canviar res.