La promesa i polèmica refundació de Ciutadans segueix endavant i la líder del partit, Inés Arrimadas, li posa data: sis mesos. "Com ja fa cinc mesos que treballem, espero que en els pròxims sis mesos puguem tenir ja aquest Cs renovat", ha afirmat en una entrevista a l'ABC. És a dir, de cara al gener la formació taronja podria tenir una fila completament diferent. Part de la urgència es deu a les cites electorals per les quals es preparen, malgrat els mals auguris de les enquestes.

Malgrat que totes les enquestes donen molts mal resultats totes les enquestes, Arrimadas considera que tenen marge per recuperar vots. "Però és veritat que amb vista a les generals queda un any i mig, queda temps per tornar a connectar amb la ciutadania", ha sostingut optimista. Per a tal fi, Arrimadas no tanca cap possibilitat a la renovació. Tot és susceptible de ser modificat, fins i tot els elements més icònics com el nom de la formació o el color taronja. "Tinc molt d'afecte a aquest partit, la marca Cs encara conserva molts valors, però la meva ideologia és ser liberal", ha afirmat i ha remarcat que la marca "no és el més important". D'aquesta manera es desmarca del posicionament de Carlos Carrizosa, qui va afirmar que no calia canviar la marca a Catalunya. 

Lluny del PP

Un cop més, Arrimadas ha reivindicat el seu comprimís amb el seu partit remarcat que ha rebutjat ofertes del Partit Popular per canviar de files. "Si jo hagués volgut llençar-la, ja hauria renunciat o hauria acceptat alguna de les generoses ofertes que m'han fet moltes vegades des del PP. Però crec en aquest espai, crec que Espanya serà un país millor amb un partit liberal", ha subratllat.

Sobre la seva relació amb el PP ha exposat que, tot i el canvi de lideratge, la comunicació segueix sent bona.  Tot i això, reconeix que "regalar-los quatre presidències autonòmiques" va ser un error. "No crec que el problema fos pactar amb el PP. El problema va ser regalar-los les quatre presidències autonòmiques. Si hagués estat un repartiment de presidències més equilibrat, els quatre governs autonòmics estarien drets ara mateix", ha sentenciat.

També ha sostingut que el PP "treballa més per atacar Cs que el nacionalisme". Arrimadas ha insistit a dir que la seva formació és la que pot aturar els nacionalismes, i nega que aquesta tasca pugui dur-la a terme Alberto Núñez Feijóo. "Veig Feijóo contemporitzant amb el nacionalisme, volent tornar a pactar amb ells, quan estic convençuda que els seus votants i ell mateix saben que és molt millor per a Espanya que existeixi Cs que el PNB o la Convergència actual estiguin forts", ha afirmat Arrimadas.