La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, serà nomenada portaveu nacional de l'executiva de Ciudadanos en l'assemblea que l'organització celebrarà el mes de febrer vinent, segons han confirmat a Efe fonts del partit.

Arrimadas (Jerez de la Frontera, 1981) és diputada de Ciutadans a Catalunya des de l'any 2012 i va ser cap de llista de la seva formació a les eleccions catalanes del setembre del 2015, quan el partit d'Albert Rivera es va convertir en la segona força més votada.

El president de C's, Albert Rivera, presentarà demà el seu equip per a l'executiva del partit, que, segons ha avançat, uneix continuïtat i renovació i dona prioritat a la competència i professionalitat per sobre dels criteris territorials.

C's celebrarà el primer cap de setmana de febrer a Madrid la seva quarta assemblea amb el lema "Junts guanyem el futur".

Per primera vegada, l'assemblea no haurà de votar el líder de la formació, que serà elegit el 27 de gener per primàries obertes a tota la militància.

Les dues jornades electorals, mitjançant votació telemàtica entre el cens d'afiliats –uns 30.800–, començaran un dia abans, dijous 26.

Els aspirants a dirigir la formació podran presentar les seves candidatures els dies 23 i 24 d'aquest mes i, de moment, ningú ha fet pública la seva aspiració de competir amb Albert Rivera.

Demà finalitza el termini per elegir els gairebé 600 compromissaris que participaran a l'assemblea.

Fins a les 14.30 hores d'avui, 7.056 afiliats de Ciudadanos han votat al web habilitat per escollir-los.