Inditex va registrar un benefici net de 668 milions d'euros durant el primer trimestre del seu any fiscal 2018-2019 (des de l'1 de febrer al 30 d'abril), la qual cosa suposa un augment del 2% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dimecres la companyia gallega.

Així mateix, les vendes es van situar en 5.654 milions, un 2% més, assolint un nou màxim històric per al període. A tipus de canvi constant, la xifra de creixement de les vendes ha estat del 7%, la qual cosa demostra, segons la firma, un "robust" creixement en un trimestre caracteritzat per l'impacte de les divises.

D'aquesta forma, el grup fundat per Amancio Ortega continua el camí del creixement en el seu primer trimestre fiscal, encara que amb augments més moderats.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) d'Inditex va ser de 1.125 milions d'euros durant el primer trimestre fiscal, la qual cosa suposa una alça de l'1%, mentre el marge brut va millorar 68 punts bàsics, fins a situar-se en el 58,9%.

En relació a l'inici del segon trimestre fiscal, les vendes a tipus de canvi constant van créixer un 9% entre l'1 de maig i l'11 de juny.

El president, Pablo Isla, ha destacat la fortalesa del model integrat de botigues i 'online', que, impulsat per la constant inversió, permet assolir "aquestes sòlides cotes de creixement i la consegüent generació d'ocupació".

Durant el primer trimestre, la companyia va ampliar la seva plataforma de comerç electrònic a Austràlia i Nova Zelanda, mentre les cadenes del grup van obrir botigues a 36 mercats, continuant alhora amb la política d'absorcions d'unitats més antigues i petites, d'una banda, i d'ampliacions i reformes, per altre, acabant el trimestre amb 7.448 botigues.

42 milions a repartir entre els empleats

La companyia va repartir l'abril passat 42 milions d'euros entre uns 88.000 empleats de botigues, fabricació, logística, cadenes i filials amb més de dos anys d'antiguitat, dins del pla extraordinari de participació dels treballadors en el creixement de beneficis de l'empresa 2017-2018.

Aquest pla reparteix el 10% de l'increment del benefici net, pel que la quantitat a distribuir corresponent a 2017 hagués estat de 21 milions d'euros, que el Grup va incrementar en uns altres 21 milions d'euros.