Com diu Dolors Bassa, malgrat que no representa cap sorpresa continua sent "igual de dur". Tant ella com Carme Forcadell hauran de tornar a la presó, el Tribunal Suprem ho ha fet saber als mitjans de comunicació abans que a elles i els seus advocats. Els seus companys empresonats, a través de Twitter, també han començat a denunciar, una vegada més, la decisió de revocar el tercer grau.

El més punyent ha estat Raül Romeva: "Es confirma el més previsible dels escenaris. El Suprem ha tornat a dictar sentència. De mica en mica aquest Estat va convertint-se en una gran presó, una democràcia fallida que estan creant ells mateixos". 

Jordi Sànchez, l'actual secretari general de Junts, també lamenta que tot segueixi el guió previst des dels òrgans judicials espanyols: "La tenacitat de l’Estat i el Tribunal Suprem per ofegar-nos és constant i previsible. Cap sorpresa. Retorcen la llei, canvien jurisprudència, destrossen garanties penals i drets. Espanya s’ho val. I aquí, mentrestant, encara busquem el fil perdut que ens va fer ser tan forts l’1-O.

Per la seva banda, Oriol Junqueras, també s'ha pronunciat: "El Tribunal Suprem dicta venjança de nou. Una abraçada enorme, Carme i Dolors!".

L'altre Jordi, en Cuixart, ha mostrat el seu caràcter combatiu i conseqüent. El president d'Òmnium acompanya el comentari d'un vídeo: "No ho oblidem; els presos i els exiliats no som la visualització de cap derrota. Avui més que mai: amnistia i autodeterminació. Serenor, coratge i ni un pas enrere. Visca Catalunya lliure!".

Per la seva banda, el conseller Jordi Turull ha anat en la mateixa línia de Bassa: "L'escarment, la venjança d'Estat i l'aplicació del dret penitenciari de l'enemic no deixen cap marge per a les sorpreses". I Josep Rull recorda les previsions que sempre han fet sobre les resolucions del Suprem: "Ho vam dir des del primer dia: al TS no li preocupen la justícia ni els drets civils, només l'escarment. La revocació del tercer grau és un càstig polític, per la nostra ideologia. Cada dia que passa, l'estat de dret s'esmicola una mica més".