Dolors Bassa ja va admetre que tenia "la bossa preparada" per si havia de tornar a la presó. Avui, els pitjors pronòstics s'han complert. El Tribunal Suprem ha revocat el tercer grau als presos polítics. També denega l'aplicació de la semillibertat de l'article 100.2 per la seva falta de connexió amb un procés de reinserció.

A qui va ser consellera d'Educació, la notícia li ha arribat a través dels mitjans de comunicació. En declaracions a Aquí Cuní de Ser Catalunya n'ha fet el relat: "Pràcticament no puc dir res, estic treballant al despatx, me n'he assabentat perquè ha sortit a l'ordinador. Ningú m'ha dit res, ho sé pels mitjans de comunicació. No he pogut llegir la interlocutòria, no m'han dit d'anar a la presó ni sé res derivat del Tribunal Suprem".

Havia parlat amb Forcadell aquest matí

Bassa tenia pressa per penjar, ja que estava pendent de rebre més informació: "No puc tenir el telèfon comunicant perquè si em truquen no podré contestar, l'hiagraeixo i em sap greu que m'ho hagi de dir. M'ha trucat TV3 i vostè, i espero que em truquin des de la presó". Juntament amb l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, eren les úniques que gaudien d'aquest règim.

Precisament, ambdues han parlat aquest matí i lamenten que es torni a trencar la poca llibertat que tenien per dormir fora de la presó: "Només puc valorar que és una vegada més i, encara que esperat, molt dolorós. Hem parlat amb la Carme just aquest matí, perquè teníem per primera vegada cinc nits seguides per dormir a casa".

No ho saben ni els seus advocats

A més, la republicana ha lamentat que ni els seus advocats se n'han assabentat abans que la premsa. D'aquesta manera, la sala estima els recursos d'apel·lació de la Fiscalia contra el progrés a tercer grau penitenciari concedit per la Generalitat i ratificat després pels jutjats de vigilància penitenciària, de manera que els presos hauran de continuar en segon grau. Així mateix, estima el recurs de la Fiscalia en relació a l'aplicació a aquests interns de l'article 100.2 del Reglament penitenciari, que suposava també un règim de semillibertat, i que els el denega, reiterant els arguments que va donar a Carme Forcadell el passat mes de juliol , per la manca de connexió d'un programa de tractament d'aquest tipus amb un procés de reinserció dels delictes comesos.

Reacció de Forcadell

Per la seva banda, Carme Forcadell també ha denunciat posteriorment les maneres del Suprem. Des de Twitter ha escrit: "Com sempre ens hem assabentat que hem d'entrar a la presó pels mitjans de comunicació. És vergonyosa la falta de respecte cap a nosaltres i les nostres famílies".