Portugal s'ha indignat per una munteria que han fet caçadors espanyols i que ha costat la vida ni més ni menys que de 540 cérvols i senglars, amb un resultat que s'ha vist com una carnisseria.

Segons informa la premsa portuguesa, la munteria va tenir lloc el dijous i el divendres passats en una finca del municipi lusità d'Azambuja -a uns 40 quilòmetres de Lisboa - i hi van participar 16 caçadors espanyols.

Els caçadors haurien pagat entre 7.000 i 8.000 euros per la cacera, organitzada per una empresa espanyola, segons la premsa portuguesa.

Coincidint amb l'escàndol, el govern portuguès ha obert una investigació i ha suspès la llicència de caça en aquesta zona del país. 

La polèmica cacera ha transcendit perquè alguns dels participants van posar a les xarxes socials fotografies, i qualificaven de "rècord" el nombre d'animals abatuts. Els caçadors formen part del club Monteros de la Cabra de Badajoz, segons El Mundo.

El ministre d'Ambient i Acció Climàtica portuguès, Joao Pedro Matos Fernández, ha qualificat els fets d'acte "vil i inacceptable" i s'ha mostrat convençut que han comès un "delicte ambiental", de manera que enviarà una queixa a la Fiscalia perquè s'investigui l'existència de delicte "contra la preservació de la fauna" en els propietaris, els organitzadors i els caçadors.

 El tinent d'alcalde de la localitat d'Azambuja, el socialista Silvino Lúcio, ha denunciat que la finca on es va realitzar la cacera estava acotada i, a conseqüència d'això, "els animals no tenien on fugir".

L'Institut de Conservació de la Naturalesa i els Boscos de Portugal no tenia constància d'aquesta munteria, segons expliquen en un comunicat. "Fingir que aquest abatiment massiu és per mantenir l'equilibri ecològic i cinegètic és un insult", comenta Nelson Peralta, un diputat del govern de Portugal.

A Portugal, a més se subratlla que en la finca de la cacera hi ha el projecte de fer una central fotovoltaica.