Els diputats independentistes es neguen a rebre la reina Letícia al Congrés. ERC, Junts, Bildu i la CUP han decidit que el pròxim dilluns plantaran la monarca a la cambra espanyola: Letícia hi presidirà un acte dedicat a Clara Campoamor, diputada del Partit Radical i impulsora del vot femení durant la Segona República.

El pròxim dilluns està previst que es traslladi l'escriptori de Campoamor al Palau del Congrés. Actualment, l'escriptori de Campoamor es troba al vestíbul de l'antiga seu del Banc Exterior, i la idea és donar-li un espai més rellevant dins del Palau de la Carrera de San Jerónimo, on hi ha el bust de la sufragista espanyola.

Batet convida la reina Letícia i els independentistes la planten

La presidenta del Congrés Meritxell Batet va proposar convidar la reina a l'acte juntament amb la presidenta del Senat, Pilar Llop, la vicepresidenta primera de Govern, Carmen Calvo, i portaveus de diferents grups parlamentaris.

Davant la presència de la monarquia, fonts d'ERC, Junts, Bildu i la CUP han avançat a Europa Press que no acudiran a aquesta convocatòria així com solen fer en qualsevol altre acte presidit pels Reis d'Espanya. "Quina millor idea que convidar una persona a qui ningú no ha votat per homenatjar la impulsora del vot femení Clara Campoamor!", ha comentat amb ironia el diputat de Bildu Jon Iñarritu

TUIT Jon Iñarritu Reina Congreso

Jon Iñarritu. / Twitter

Tampoc estarà present en l'acte de dilluns el portaveu de PNB, Aitor Esteban, tot i que en el seu cas és perquè ja tenia altres actes al País Basc, segons ha avançat Europa Press.

Els independentistes ja van plantar el rei pel 23-F

No és el primer cop que els diputats independentistes planten la monarquia en actes presidits per membres de la família borbònica. El darrer, en la commemoració del 40è aniversari del cop d'estat fallit del 23-F, que va presidir el rei Felip VI. 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Bildu, Junts per Catalunya (JxCAT), PDeCAT, el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) i la CUP es van negar a assistir a l'acte on Felip va lloar l'actuació del seu pare durant l'intent de Tejero de fer-se amb el Congrés dels diputats.