La tensió política i personal ha anat a més en els últims anys arreu de l'Estat espanyol. Sobretot des de l'inici del Procés, ja que, davant dels anhels de l'independentisme per convertir Catalunya en un Estat independent, la catalanofòbia ha anat en augment. Malgrat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha intentat aplicar una política de "reconciliació" i de "retorn a la convivència", la seva aposta per l'amnistia ha apujat la temperatura, un altre cop, de la política espanyola. Són nombrosos els casos en què els polítics catalans acaben agredits, assetjats i increpats per ciutadans espanyols, que només els hi volen desitjar mal.

Aquest cop li ha tocat al president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que anava acompanyat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l'aeroport. Un ciutadà espanyol s'ha apropat als dos líders d'Esquerra i s'ha dirigit a Oriol Junqueras mirant-li a la cara i insultant-lo: "A la presó, allí és on hauries d'estar!". Junqueras, tal com es pot comprovar al vídeo, se'l queda mirant, amb una mitja rialla, tranquil i pacífic i li contesta: "Porta-m'hi tu!". El ciutadà espanyol tot seguit li insulta dient-li "desgraciat" i marxa gravant amb el seu mòbil. Mentrestant, Pere Aragonès fa cas omís del ciutadà i intenta mirar cap a un altre costat, tot i que li acaba dient que marxi i calli. El ciutadà espanyol s'acosta a menys d'un pam del president de la Generalitat, malgrat que sempre ha de portar escorta dels Mossos d'Esquadra. Habitualment, el president viatja amb protecció, però de perfil baix.

No és el primer cop que un dirigent independentista és increpat per radicals espanyolistes. La mateixa portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va ser increpada a l'aeroport de Ginebra, just el dia que s'havia de celebrar la reunió del PSOE i Junts amb el mecanisme de verificació internacional que ha d'ajudar a resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol. El president Puigdemont també s'ha trobat en més d'una ocasió amb increpacions. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!