La Marina britànica hauria expressat el seu malestar davant de la intervenció d'una embarcació espanyola a Gibraltar. S'obre, així, un nou incident diplomàtic entre el Regne Unit i Espanya.

Segun informa el diari britànic The Sun, l'embarcació espanyola va seguir divendres al submarí nuclear britànic 'HMS Talent' a la seva sortida de Gibraltar en el que consideren una violació de la normativa marítima.

"És una altra vegada un comportament indignant per part d'Espanya. La seva nau era al costat de terra i no hauria d'haver estat allà. Només va salpar quan el vaixell de la Marina Real se li va apropar", ha explicat una font gibraltarenya.

El 'HMS Talent' va partir del port de Gibraltar divendres a la tarda en missió secreta, però "el vaixell espanyol li va seguir en clara violació de la normativa marítima", informa 'The Sun'. Davant d'aquesta situació, un vaixell de l'Esquadró de Gibraltar va salpar per garantir que la nau espanyola mantenia les distàncies.

"És un clar exercici de soroll de sabres de Madrid, que torna a flexionar els seus músculs pel disputat enclavament britànic", explica el diari, que recorda casos anteriors de violació de les aigües gibraltarenyes per part de vaixells espanyols.

En concret, cita l'incident del mes de novembre passat en el qual un vaixell de la Marina britànica va realitzar un tret d'advertència quan una nau espanyola es va apropar precisament al mateix submarí, el 'HMS Talent', un submarí amb capacitat per a fins a 30 míssils Tomahawk amb capacitat nuclear.